Kivirähk: valitsus käitus upsakalt ja eiras eksperte

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähk.
Juhan Kivirähk. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsioloog Juhan Kivirähkile meenub eelmisest aastast valitsuse upsakas enesekindlus ja asjatundjate arvamuste eiramine, samuti ei soovi ta Andrus Ansipi jäämist peaministriks.


«Meenub valitsuse upsakas enesekindlus, prognoosimisvõime puudumine, ekspertide arvamuste ignoreerimine, koalitsiooni võimetus töötada ühtse meeskonnana,» vastas Kivirähk ERR Uudiste küsimustele.

Tema sõnul pole ülemaailmses majanduskriisis loomulikult põhjust süüdistada meie valitsust, küll aga taunis ta kriisi saabumisele viitavate märkide jäärapäist ignoreerimist.

2008. aasta ei kuulu Kivirähki hinnangul Eesti poliitika kõige säravamate aastate hulka.

Ta sai oma sõnul positiivseid emotsioone rohkem seoses kodanikuühiskonna arenguga - kõige positiivsemalt jäid meelde aktsioon «Teeme ära 2008» ja öölaulupidu «Märkamisaeg».

Alanud aastal sooviks Kivirähk näha targemat, eesmärgipärasemat ja pikemat arenguperspektiivi arvestavat poliitikat, kui vaid leiduks kuskil poliitikuid ja erakondi, kes seda pakkuda suudaksid.

«Ent ka olemasolevate jõududega saaks hea tahtmise juures paremini - ehkki soovitavalt mitte Andrus Ansipi juhtimisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles