Agur: õpetaja palkade tõstmiseks võiks võtta laenu (9)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga hariduskonverents 2015.
Hendrik Agur, Gustav Adolfi G
Valga hariduskonverents 2015. Hendrik Agur, Gustav Adolfi G Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

See, et järgmisel aastal tõuseb õpetajate miinimumpalk 1250 ja keskmine palk 1500 euroni, on pikaaegse Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktori Hendrik Aguri hinnangul «täiesti ebapiisav».

«Ei ole mõtet sellega uhkeldada, see pole mingi saavutus,» rääkis ta ETV «Esimeses stuudios». «200-300 eurot tõsta õpetajate palka, jah, matemaatiliselt palgad tõusevad, aga väärtuste koha pealt ei ole mitte millegi üle uhke olla. Siin on veel suur tegemata töö.»

«Kust raha võtta, mina ei tea. Las otsustavad arveametnikud seda, kust seda võtta. Kindlasti need ressursid on peidus, kas või laenu võtta,» jätkas Agur.

«See on samamoodi riigi sõnum - võtta kas või võlakirju, tõsta õpetajate palku ja kasvatada tevre põlvkond tarku inimesi, kes selle sama raha mängleva kergusega kinni maksavad.»

Agur teatas hiljuti, et lahkub Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktori kohalt. Samuti astus ta välja Eesti 200-st. Agur rääkis saates, et tema uueks ametinimetuseks saab haridusministeeriumis esialgu Tallinna riigigümnaasiumide rajamise koordinaator. Ta ütles, et tulevikus on tal kindlasti ambitsioon saada ka riigigümnaasiumi direktoriks.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles