Randjärv nõuab advokaadi abiga Eesti Kontserdi nõukogult dokumente (23)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kontserdi juhi kohast ilma jäänud Laine Randjärv Postimehe stuudios.
Eesti Kontserdi juhi kohast ilma jäänud Laine Randjärv Postimehe stuudios. Foto: Erik Prozes

Laine Randjärve esindav vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets palus eile SA Eesti Kontsert nõukogul esitada tutvumiseks kõik otsused ja muud dokumendid, mis sisaldavad uue juhi valimise konkursiga seotud teavet. 

Randjärv soovib advokaadi sõnul näha dokumente juhatuse liikme ametikohale konkursi välja kuulutamise otsuse ja konkursi tingimuste kohta, konkursi võitja välja valimise korra kohta, uue juhatuse liikme valimise otsuse kohta ja juhatuse liikme lepingu tingimuste ning nende edastamise kohta Randjärvele. Samuti tahab Randjärv näha läbirääkimiste protokolle ja kirjavahetusi ning 24. oktoobril tehtud Eesti Kontserdi nõukogu protokolli ja otsust.

«Palun edastada vastavad dokumendid viivitamatult, kuna olete ajakirjandust teavitanud oma otsusest enne, kui tegite oma otsuse teatavaks Laine Randjärvele,» kirjutas vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets nõukogule. «Laine Randjärvel on dokumentide vastu vaieldamatult õigustatud huvi.»

«Oleme kuulnud hulgaliselt etteheiteid SA Eesti Kontserdi juhi konkursi järgsete protseduuride segaduse kohta, ent asjaolud näitavad, et peame küsima, kas ja kes selle segaduse tegelikult tekitanud on ning kas kõik on tehtud õigesti,» kommenteeris Mägi-Rohtmets.

Advokaat on seisukohal, et kui keegi selles asjas suurt segadust on külvanud ja ebaprofessionaalselt käitunud, siis on see SA Eesti Kontsert nõukogu. «See, et Laine Randjärve ei kutsutud ega lubatud teda otseselt puudutava küsimuse arutamisele nõukogus, on oluline isiklike õiguste riive. Igal isikul on õigus viibida teda puudutava asja arutamise juures ja anda selgitusi,» ütles Mägi-Rohtmets.

Randjärv kinnitab advokaadi sõnul, et tema soov saada Eesti Kontserdi juhiks on olnud siiras ja tuleneb tema erialasest ettevalmistusest.

SA Eesti Kontserdi nõukogu otsustas eile, et septembri keskel ühehäälselt sihtasutuse juhiks valitud riigikogu liikme Laine Randjärvega töölepingut siiski ei sõlmita.

Parimaks kandidaadiks peetud Randjärv muutus 41 päevaga nõukogule sobimatuks, sest reformierakondlasest parlamendi liige soovis ootamatult asuda tööle kokkulepitust kaks kuud hiljem – siis, kui tema riigikogu ametiaeg oleks lõppenud ja tal olnuks õigus 20 888 euro suurusele hüvitisele, mis on ette nähtud riigikogu liikme volituste lõppemise korral.

Randjärv ise uskus, et jäi ametist ilma, kuna nõukogu lasi end otsuse tegemisel poliitiliselt mõjutada. 

Sel nädalal puhkusele siirdunud peaministri kohuseid täitnud kultuuriminister Indrek Saar teatas täna valitsuse pressikonvererentsil, et palus Eesti Kontserti nõukogul teha talle ülevaade SA Eesti Kontserdi juhi valimiste protsessist.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles