Tselluloositehase kavandajad on Eestit kolmnurka piiramas (6)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval Räpinas toimunud koosolekul võtsid sõna eelkõige Lämmijärve piirkonda tselluloositehase rajamise vastu olevad inimesed, samas kui vabriku arendajad ja riigihalduse minister Janek Mäggi jäid aianduskooli saali tulemata.
Teisipäeval Räpinas toimunud koosolekul võtsid sõna eelkõige Lämmijärve piirkonda tselluloositehase rajamise vastu olevad inimesed, samas kui vabriku arendajad ja riigihalduse minister Janek Mäggi jäid aianduskooli saali tulemata. Foto: Sille Annuk

Kaks nurka said eilsega kokku.

Eelmisel nädalal otsustas Pärnumaa Saarde valla volikogu, et toetab Est-For Investi algatust teha valla territooriumil algust riigi eriplaneeringuga, et uurida, kas valla maadele on võimalik rajada puidurafineerimistehas.

Eile andis samale ettepanekule rohelise tule põhjarannikul asuva Viru-Nigula valla volikogu. Juba kevadel oli Lääne-Virumaa omavalitsus end Est-Forile välja pakkunud, kui Tartu linn otsustas miljarditehasele ühiselt vastu seista.

Kolmas nurk, kolm Kagu-Eesti valda – Võru, Setomaa ja Räpina – on saanud Est-Forilt samasuguse soovi, kuid seal on arutelud veel pooleli.

Kevadel Tartus ja Tabiveres suurt protestitormi tekitanud plaan rajada tselluloositehas Tartu linna külje alla või Tabivere lähedale metsadesse kulmineerus sellega, et jaanipäeva eel algatas valitsus tehase rajamise eesmärgil algatatud riigi eriplaneeringu tühistamise.

Tänini valitsus seda sammu veel astunud ei ole. 3. novembriks ootab riigihalduse minister Janek Mäggi Est-For Investi vastuseid riigi ettepanekutele.

Eile viimaste nädalate arengut kommenteerides vastas Keskerakonda esindav minister küsimusele, kas on võimalik, et eriplaneering jääb kehtima, lihtsalt ala tõmmatakse laiemaks, Saarde ja Viru-Nigula ning kagupiirini: «Elame, näeme. Mul on väga raske praegu hinnata kõiki asjaolusid, mis ei ole lõpuni selged.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles