Kohalikud tahavad Matsalu lahel harrastuskalapüügi lubadele eelisõigust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Matsalu lahe ääres elavatel inimestel on keeruline saada rahvuspargis harrastuspüügiks kalastuskaarti ja kohalikud tahaksid, et neil oleks teatud hulgale lubadest eelisõigus. Keskkonnaministeeriumi sõnul on küll plaanis tõsta Matsalus väljastatavate kalastuskaartide hulka, aga eelisjärjekorda kohalikele ei tule, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat»

Juulist kuni novembri keskpaigani kestvaks hooajaks sai tänavu loa 60 harrastuskalurit. Kohalike sõnul on piirkonnas pikk kalapüügi traditsioon, kuid praegu on olukord selline, et üleeestilise huvi tõttu saavad kalastuskaardid interneti teel otsa loetud minutitega ja reaalselt ei kasuta võõrad neid äragi.

Keskkonnaministeerium tõstab järgmiseks aastaks Matsalu välislahe sihtkaitsevööndisse väljastatavate lubade arvu - kui palju, ei ole veel teada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles