Veerand Lasnamäe gümnaasiumi töötajatest ei valda eesti keelt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Keeleinspektsioon tuvastas järelevalvemenetluse käigus, et Lasnamäe gümnaasiumi 86 töötajast ei valda eesti keelt 23 inimest ehk 26,7 protsenti.


Ettekirjutus koos sunnirahahoiatusega tehti 14 õpetajale ja kooli direktorile. 40 töötajaga Tallinna Mustakivi lasteaias tehti 16 ettekirjutust, nendest 12 koos sunnirahahoiatusega, teatab inspektsiooni koduleht.

24.–28. oktoobrini kontrolliti keeleseaduse nõuete täitmist 17 asutuses ja äriühingus. Keelekasutusolukorda kontrolliti Narva Kunstide Koolis, Mustamäe Humanitaargümnaasiumis, Vana-Kalamaja Täiskasvanute Gümnaasiumis, Tallinna Mustakivi ja Rannamõisa lasteaias, Tartu Maarjamõisa Kliinikumis, Paju Pansionaatides, aktsiaseltsi Eesti Post Jõhvi kandekeskuses ning mitmes teenindusasutuses.

Avaliku teabe keelsusnõuete rikkumise pärast tehti ettekirjutus viiele äriühingule. Eesti keele eksami sooritamise ettekirjutus tehti 23 inimesele, sealhulgas kahele koos sunnirahahoiatusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles