Riigireformijad kärbiksid ametnike hulka (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigireformi Sihtasutuse nõukogu liige Viljar Arakas tutvustas eile Postimehe otsesaates reformiettepanekuid. 
Riigireformi Sihtasutuse nõukogu liige Viljar Arakas tutvustas eile Postimehe otsesaates reformiettepanekuid. Foto: Erik Prozes

Riigireformi Sihtasutus vähendaks riigiametnike arvu poole võrra ja jätaks valitsusse kümme ministrit. Peaministrile tahetakse anda aga kõrgeim iseseisev pädevus ehk peastrateegi nimetus. Mis saaks siis presidendist ning missugused ministrid jääks ametikohata, jääb ettepanekute eile avalikustatud teises osas täpsustamata.

Ministrite vähendamist põhjendatakse sellega, et neid on Eesti jaoks liiga palju. Samas annaks riigireformijad peaministrile iseseisva pädevuse: ta peaks olema riikliku arengu strateegiline juht ehk peastrateeg. Rõhutatakse peaministri ja ministrite alluvussuhte määratlemise olulisust, eriti eriolukordades ning riigikaitses. Sellest lähtuvalt peaks riigivalitsuse struktuuris moodustatama ka Eesti vabariigi strateegiakeskus.

Riigireformi Sihtasutuse nõukogu liige Viljar Arakas tõdes eile saates «Otse Postimehest», et peastrateeg ei saa olla valgustatud monarh, kuid muudatuse mõte on muuta kogu süsteem paindlikumaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles