Lasnamäelased tutvusid Pae arendusprojektiga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe ametnike kohtumine Pae piirkonna elanikega.
Lasnamäe ametnike kohtumine Pae piirkonna elanikega. Foto: Lasnamäe linnaosavalitsus

Eelmisel nädalal tutvustasid Lasnamäe linnaosavalitsuse esindajad linnarahvale Pae asumi arendusprojekti.

Kohtumisel osalesid ka munitsipaalpolitsei esindajad, kes vastasid elanike küsimustele mis olid seotud avaliku korraga.

Elanikud reageerisid väga aktiivselt linnaosa valitsuse kutsele tulla Pae asumi arenguarutelule. kohtumise alguseks oli linnaosa valitsuse telgi ette kogunenud rohkem kui 200 inimest. Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva tutvustas elanikele juba lähitulevikus ees ootavaid muudatusi Pae turu territooriumil.

Rekonstrueerimistööd aadressil Pae 76 ja 78 on juba alanud. Lähiajal kerkib amortiseerunud hoone asemele kaks uut, avarat ketikauplust, mis hakkavad  pakkuma  kohalikele laiemat kauba valikut. Vastavalt arendaja esialgsete plaanidele viiakse ehitustööd lõpule 2019. aasta kevadel.

Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva räägib Pae piirkonna arendamisest.
Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva räägib Pae piirkonna arendamisest. Foto: Lasnamäe linnaosavalitsus

Projektis on ette nähtud ka Pae turu ja Smuuli tänavat ühendava jalakäijate ala rekonstrueerimine. Uuele promenaadile tuleb kaasaaegne ja ökonoomne valgustus, uus asfaltkate, puhkealad, pingid ja kahetasandiline haljastus puude ja põõsaste kujul. "Pargi rajamine lükati kinnistunaabriga tekkinud erimeelsuste tõttu kahjuks aasta võrra edasi. Nüüdseks on olukord lahendatud ja järgmiseks aastaks on linnavolikogu eraldanud rahalised vahendid Pae jalakäijate tänava uuendamiseks,» ütles Jufereva.

Kohtumisel pöörasid elanikud omavalitsuse tähelepanu selle piirkonna avaliku korra olukorrale. "«ahjuks on elanike mured seoses ohutusega sealsetel tänavatel kasvanud. Olemasoleva turu pimedus ja korrastamata territoorium tõmbab ligi kahtlaseid isiksusi. Uue hästi valgustatud promenaadi ehitamine peaks muutma Pae piirkonda mitte ainult visuaalselt, vaid looma ka turvatunnet ning peletama eemale viinaninad kes seal kipuvad praegu laiutama,» lausus linnaosavanem. Koostöös mupo ja riigipolitseiga on otsustatud piirkonnas aktiivsemalt patrullida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles