Mitmes pealinna lasteaias peab maksma senisest rohkem toiduraha

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka lasteaia söögikord läheb mitmel pool kallimaks.
Ka lasteaia söögikord läheb mitmel pool kallimaks. Foto: Sille Annuk

Lisaks lasteaia kohatasu tõusuga järgmisest aastast tuleb mitmes Tallinna lasteaias arvestada ka suurema söögirahaga.

Kui kohatasu suurus kinnitatakse linnavolikogu määrusega, siis söögiraha on iga lasteaia enda otsustada. Näiteks Kiisupere lasteaias tõuseb aiarühma söögitasu praeguselt 1,60 eurot uuest aastast 1,79 euroni ja sõimerühmas 1,47 eurolt 1,67 euroni päevas.

Kiisupere lasteaia direktori kt Kaia Randlaine ütles, et lasteaia jaoks tõuseb laste söögipäeva hind järgmisest aastast 2,05 euroni, mis makstakse sööki lasteaeda toovale JK Taverni OÜle. «Vanemate osalus on väiksem ja vahe maksab lasteaed ise kinni,» ütles Randlaine.

JK Taverni OÜ viib sööki kokku kolmele Tallinna lasteaiale. Firma juhataja Jaanus Karu kinnitas, et otsustas kõigil hinda tõsta võrreldes praegusega 7 protsendi võrra. «See on minu meelest ikka väga inimlik,» arvas ta. Praegune hind on kehtinud eelmise aasta septembrist, mil seda arvestati veel kroonides. Ta prognoosis, et seoses elektri vabaturuga tuleb tõsisem hinnatõus veel 2013. aastal.

Mustamäe lasteaias Mooniõied tõuseb toiduraha 30 senti päeva kohta ning uuest aastast küsitakse aiarühma laste vanematelt 1,90 ning sõimerühma omadelt 1,77 eurot päevas. Lasteaias on oma köök, kes tervele majale sööke valmistab. «Kui tegime kalkulatsioone, kui palju on tõusnud toiduainete hinnad, siis selle järgi tegime otsuse ka toiduraha tõsta, aga mitte päris nii palju,» ütles lasteaia direktor Ülle Roosve. Praegune hind on lasteaias kehtinud juba 2007. aastast.

Mõni lasteaed pole saanud uut aastat ära oodatagi ja on juba toiduraha tõstma pidanud. Näiteks Kelmiküla lasteaias tõsteti juba 1. augustist toiduraha kõigis rühmades 1,60 eurolt 1,90 eurole päevas, Lasnamäel Kirsikese lasteaias tuleb söömise eest alates 1. oktoobrist sõimerühmas maksta senise 1,53 euro asemel 1,6 ning aiarühmas 1,66 euro asemel 1,75 eurot päevas.

Teisalt saavad mõned lasteaiad söögiraha tõstmata hakkama, näiteks kinnitati nii Postimehele lasteaiast Pääsusilm, samuti jääb hind samaks Liivamäe lasteaias. Mõlemas tehakse lastele süüa oma köögis.


Uued söögipäevade hinnad lasteaedades (sõimes ja aiarühmas)
Mooniõied – 1,77 ja 1,9 eurot
Kiisupere – 1,67 ja 1,79 eurot
Kelmiküla – 1,9 eurot
Kirsike – 1,6 ja 1,75 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles