MMSi müüva poega lõpetas koostöö ka PayPal (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMSi müügi täielik lõpetamine on keeruline, sest kemikaali sihtotstarbeliselt ehk desifintseerimisel kasutades ohtu tervisele pole.
MMSi müügi täielik lõpetamine on keeruline, sest kemikaali sihtotstarbeliselt ehk desifintseerimisel kasutades ohtu tervisele pole. Foto: Liis Treimann

Perearst Karmen Jolleri pöördumise tulemusena lõpetas MMSi müüva veebipoega koostöö ka makseplatvorm PayPal.

Septembris sulges Facebook terviseameti nõudmise peale MMSi kasutamist propageeriva grupi lehe ja sellega kaotasid tervisele ohtliku vedeliku propageerijad oma peamise turunduskanali. Oktoobri algul kirjutas Postimees, et MMSi ja DMSOd müüva veebipoega Mineral Garden lõpetasid koostöö ka kõik Eesti pangad. Seepeale seisis veebipoe kodulehel teade, et ostude eest saab tasuda vaid PayPali või pangaülekandega. Nüüd aga on lõppenud koostöö ka PayPaliga.

Perearst Karmen Joller kirjutas PayPalile pöördumise, kasutades enda sõnul sõnumi jõu suurendamiseks esimest korda teadlikult ära talle antud aasta arsti tiitlit. PayPal vastas Jollerile ja lubas neile antud infot analüüsida. 

«Suure kergendustundega avastasin, et nüüd on MMSi ostmine veelgi tülikam, sest kuritahtliku ettevõtte jaoks on suletud ka PayPali teenused,» teatas Joller täna. «Silmakirjalikult sarjab ettevõte oma kodulehel Eesti pankasid, kuid ei julge tunnistada, et isegi suur, ülemaailmne kontsern nagu PayPal ei soovi oma mainega riskida ja nendega koostööd teha.»

«Ma olen alati alternatiivseid ravivõtteid toetanud, aga teatud piirini: kuni need inimestele kahju ei tee,» lisas Joller.

MMS

MMSi nime all müüakse naatriumkloriti ja sidrunhappe vesilahuseid. Nende omavahelisel segamisel toimub keemiline reaktsioon, mille tulemusel tekib ühe ainena kloordioksiid.

Kloordioksiid on mikroobe hävitava toimega aine, mida kasutatakse valgendina, kõvade pindade desinfitseerimiseks ja vee puhastamiseks tingimustes, kus puhta joogivee kättesaadavus on probleemne.

Pole teaduslikult tõestatud andmeid, mis kinnitaksid, et kloordioksiid raviks mingeid haigusi. Toode ei ole ette nähtud ravimi või toidulisandina kasutamiseks ja on valesti kasutades ohtlik.

Suuremate koguste manustamisel võib kloordioksiid põhjustada seedetrakti, silmade ja hingamisteede ärritust, iiveldust, oksendamist ning kõhulahtisust. Kõrvaltoimetena on kirjeldatud ka vereloomekahjustusi ja neerupuudulikkust.

DMSO

MMSi müüakse või soovitatakse kasutada koos DMSO ehk dimetüülsulfoksiidiga.

Dimetüülsulfoksiid ehk DMSO on ravimi toimeaine, mis on kasutusel paikse toimega valu leevendavates vahendites. USAs kasutatakse DMSO lahust kroonilise põiepõletiku raviks. Ei ole teada, et see aine raviks muid haigusi.

Dimetüülsulfoksiidi võib nahale manustatult tekitada sügelust, punetust ning põhjustada allergilisi reaktsioone. Sagedasema kõrvaltoimena mainitakse küüslaugusarnast hingeõhku ja naha lõhna (sõltumata manustamise viisist). Suukaudsel manustamisel võivad tekkida iiveldus, oksendamine, seedetrakti häired, peavalu, uimasus, nägemishäired, hingamisraskus.

Kasutajatele:

MMS-toodete kasutamine ravi eesmärgil tuleb kohe lõpetada. Kui MMSi kasutamise tagajärjel on tekkinud kõrvaltoimed (halb enesetunne, oksendamine, kõhulahtisus), pöörduge palun kohe arsti poole ja rääkige neist.

MMS ei ravi haigusi. Tervisemuredega pöörduge arsti poole, kes leiab sobiva lahenduse. Tõsiste haiguste õigel ajal ravimata jätmine on samavõrra ohtlik kui teadmata toimega või mürgiste ainete manustamine.

Allikas: ravimiamet

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles