Mustonen: kõik on kõige paremas korras (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auditis on kirjas, et Hortus Musicuse kunstiline juht Andres Mustonen survestas erikontrolli läbiviimisel audiitoreid ja püüdis takistada muusikutega intervjuude läbiviimist.
Auditis on kirjas, et Hortus Musicuse kunstiline juht Andres Mustonen survestas erikontrolli läbiviimisel audiitoreid ja püüdis takistada muusikutega intervjuude läbiviimist. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Hortus Musicuse kunstiline juht Andres Mustonen ütles intervjuus ERRile, et temal on Eesti Kontserdiga asutusesiseselt kõik raamatupidamislikud küsimused lahendatud ja tema ei ole kahjusid kandnud.

Eesti Kontserdi tellitud erikontrolli aruanne tõi ilmsiks, et sihtasutuse alla kuuluva vanamuusikaansambli Hortus Musicus raamatupidamises ja aruandluses valitses aastatel 2013-2016 täielik segadus ning Eesti Kontserdi juhtkonna hooletus lepingute sõlmimisel tõi kaasa kahjusid. 

«Aktuaalne kaamera» täpsustas Mustonenilt, kas kohati läksid tal ja muusikaproduktsiooniettevõttel Estonian Record Productions sassi Mustonen kui eraisikuna tegutsev muusik ja Mustonen kui Eesti Kontserti alluvuses olija. «Võib-olla tõesti midagi sellist võib olla, aga see on niivõrd väikese tähtsuga asi, et ma ei hakka üldse seda kommenteerima,» vastas Mustonen. «Oma tegevuse juures ei pea ma seda üldse tähtsaks asjaks, et peaks üldse sel teemal intervjuud andma, minu ülesanne on anda suurepärast muusikat,» vastas ta.

Kahjude hüvitamisega tegeleb Mustoneni sõnul Eesti Kontsert. «Mina ei tunne mingisuguseid kahjusid, meil on kokkulepped ja need on konfidentsiaalsed - kui ma teen kokkulepped, siis need ei ole arutamiseks kaamerate ees.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles