Madison peab NO99 sulgemist konservatiivide töövõiduks (9)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees, riigikogu liige Jaak Madison peab NO99 teatri sulgemist konservatiivide töövõiduks, seda eelkõige läbi psühholoogilise survestamise. 

«Eks kindlasti mõjus ju ka nende juhtkonnale psühholoogiliselt asjaolu, et oleme neid väga teravalt kritiseerinud seoses maksumaksja raha kasutamisega ilma et nad pakuksid suuremat kunstilist väärtust teatrimaastikul,» selgitas Madison. 

Mäletatavasti oli konservatiivne rahvaerakond see, kes aasta tagasi riigieelarve teisel lugemisel tegi ettepaneku teatrilt NO99 ära võtta 245 000 eurot riigi toetust.

Ekrelased viitas NO99 tühjadele saalidele ning küsimusele, miks peaks riik sadu tuhandeid eurosid sellele kulutama. «Nad jõudsid kiiremini arusaamisele, et sellel teatril pole perspektiivi ja ilma maksumaksja rahata nad toime ei tuleks,» lisas Madison. 

Siiski tõi Madison NO99 repertuaarist välja ka ühe positiivse näite: 2010. aasta lavastuse «Ühtne Eesti suurkogu». 

Uurides rahvasaadikult, missuguseid teatreid peaks siis riik maksumaksja rahast toetama, loetles Madison teatreid, kes on olnud ajalooliselt populaarsed ning pakkunud aastakümneid kultuuri, mille eesmärk on eesti rahvusliku kultuuri säilitamine ja edendamine: «Estonia, Draamateater, Linnateater, Vanemuine, Ugala... .»

Teater NO99 teatas täna, et lõpetab tegevuse. Teater edastas avalduse, milles kinnitab, et lõpetab tegevuse 2019. aasta jaanuaris.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles