Saaremaa kool tahab nutitelefonid keelata kogu koolipäevaks

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon
Nutitelefon Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Saaremaa ühisgümnaasium kavandab lapsevanemate survel täielikku nutitelefonide kasutamise keeldu koolipäeva ajal, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Küsimus oli üleval kooli hoolekogu viimasel koosolekul, kus toodi välja, et lapsed istuvad koridorides ja vaatavad tardunud pilgul ekraani, selle asemel et teistega suhelda või ringi liikuda. Ühe võimaliku lahendusena pakuti, et telefonid võiks tundide alguses kokku korjata ja koolipäeva lõpus anda tagasi anda.

SÜG-i õppealajuhataja Marek Schapel ütles, et kooli kodukorras on reguleeritud telefonide kasutamine tunni ajal, kuid hoolekogu tahab veelgi kaugemale minna ja lapsed telefonidest eemal hoida ka vahetundide ajal.

«Vahetunnid on meil päris rahulikud, lapsed istuvad maas ja ei suhtle enam üksteisega silmast silma,» lausus ta. 

Telefonide keelamise järel muutub kool ehk jälle selliseks, kus lapsed liiguvad. «Me ei saa seda ära keelata. Pigem vastupidi, rahmeldagu vahetunni ajal,» nentis Schapel. Ta möönis, et suurem omavaheline suhtlus tähendab ilmselt ka rohkem rumalusi ja ulakusi. «Aga lapsed on lapsed, eks nad katsetavad õpetajate piire ka vahetunni ajal. Kuid see käib asja juurde.»

Kooli hoolekogu ettepaneku kohta üles õppealajuhataja Schapel: «Kool toetab seda, aga me ei ole leidnud veel päris head lahendust. Kuni neljanda klassini, kus on ainult üks klassiruum, on asi lihtne. Aga sealt edasi ei ole me suutnud välja mõelda metoodikat, kuidas me kokku korjatud telefone hoiame. Lapsed liiguvad ju klassist klassi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles