EMO juhataja: töötan elava järjekorraga perearstikabinetis (5)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna keskhaigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Märt Põlluveer ütleb, et sagedasim diagnoos, mida pannakse, on mittespetsiifiline kõhuvalu. See mure on enamasti tingitud kiudainenappusest meie menüüs ja sellega EMOsse minna on asjatu.
Ida-Tallinna keskhaigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Märt Põlluveer ütleb, et sagedasim diagnoos, mida pannakse, on mittespetsiifiline kõhuvalu. See mure on enamasti tingitud kiudainenappusest meie menüüs ja sellega EMOsse minna on asjatu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ida-Tallinna keskhaigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Märt Põlluveer sõnas, et EMOde töökoormust vähendaks see, kui omal jalal EMOsse saabujatel tuleks ette näidata perearsti saatekiri.

Riigikontrolli erakorralise meditsiini auditist selgus, et eelmisel aastal erakorralise meditsiini osakonda pöördunutest olid 57 protsenti sellised, kelle seisund ei eeldanud vältimatut abi. Kuidas see teie töös kajastub?

Usun, et praktilises elus on see protsent suurem. Sõnastaksin küsimuse ümber: kes on praeguse olukorraga rahul? Patsiendid ei ole rahul, sest kes tahab EMOs kuus kuni kaheksa tundi sitsida?

Punase triaažikategooriaga patsient tuleb vastu võtta kohe, oranži kategooriaga patsient võib oodata 15 minutit ja kollase kategooria patsient peaks abi saama tunni aja jooksul. Näeme aga, kuidas juba kollase triaažikategooriaga patsient ootab kauem. See tähendab, et patsiendid ei ole rahul.

Kas meditsiinitöötajad on rahul? Ma õppisin hoopis teist eriala. Ma ei mõelnud tööle tulla elava järjekorraga perearstikabinetti. Õppisin erakorralise meditsiini arstiks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles