Valitsus suunab Kose-Mäo teelõigu ehituseks tänavu 2,3 lisamiljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh

Valitsus kinnitas tänavuse riigieelarve ümberliigendamise, mille arvelt liikus ettenägematute teetööde arvelt 2,3 miljonit eurot Tallinna-Tartu maanteel Kose-Mäo maanteelõigu ehitusele.

Nimelt on Kose-Mäo lõigus soodsatest ilmastikutingimustest lähtuvalt võimalik teha ehitustöid planeeritust suuremas mahus, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Neljapäeval heakskiidu saanud ettepaneku tegi rahandusminister Toomas Tõniste. Selle eesmärk on muuta ministeeriumite soovil 2018. aasta riigieelarve täiendava liigenduse korraldust, mis kirjeldab ministeeriumide ja teiste asutuste kulusid ning investeeringuid detailsemalt kui riigieelarve.

Kulude ja investeeringute kogumahtu liigendamine ei muuda. Korralduse muutmine on tavapärane ning on seotud vajaduste ja plaanide jooksva täpsustumisega.

Välisministeeriumi valitsemisalas suunatakse algselt Moskva suursaatkonna ehitamiseks mõeldud vahenditest 2,1 miljonit eurot Ottawa ja Rooma uute saatkonnahoonete kasutuselevõtuks, Riia saatkonnahoone remondiks ning New Delhi saatkonnahoone ja Londoni residentsi korrastamiseks.

Kultuuriministeeriumi muudest investeeringutest suunati Rakvere teatrimaja ehitusse täiendavalt 101 000 eurot.

Haridus- ja teadusministeeriumi suuremad investeeringud plaaniti Valga Jaanikese Koolile, kokku 242 800 eurot, Haapsalu Viigi Koolile, kokku 129 900 eurot, Tartu Emajõe Koolile, 113 400 eurot, ja Tallinna K. Pätsi Vabaõhukoolile summas 59 800 eurot.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) valitsemisalas suunab valitsus lisaks Kose-Mäo lõigu ehitusele veel 300 000 eurot suunatakse veeteede ametile parvlaevade jaoks vajalike kriitiliste seadmete varu soetamiseks ning 137 000 eurot IT-investeeringuteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles