Saksamaa preester varastas Eesti firma kaudu nunnakloostrist veerand miljonit eurot (5)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Saksamaa Mannheimi kohus mõistis neljaks aastaks vangi katoliku preestri Markus Erharti, kes omastas Eestis registreeritud firma kaudu ligi veerand miljonit eurot.

Preester tunnistas kohtus, et esitas Eestis registreeritud firma Easyfilms OÜ vahendusel Mannheimi Ursula nunnakloostrile üle 70 fiktiivse arve. 54-aastaneErhart oli firmaga aga seotud ning tema kaasosaline kandis raha mehele tagasi, kirjutab Baden Online.

Samuti kasutas preester 21 000 eurot kloostri raha, et finantseerida fiktiivse projekti töötute noorte abistamiseks Hispaanias.

Preester jõudis kloostri raha endale kantida viimased viis aastat.

Kohus kuulutas otsuse välja kokkuleppemenetluses. Erhart tunnistas oma teo üles ning kaitsja ja prokurör leppsid kokku nelja-aastases vanglakaristuses, mille kohus kinnitas. Esialgse kava järgi pidanuks kohtuprotsess algama novembris.

Kohtunik märkis otsust välja kuulutades, et rahamaias preester kuritarvitas oma isikliku kasu eesmärgil oma kaastöötajate usaldust ja oma autoriteeti nende seas.

Saksamaa Freiburgi piirkonna katoliku kiriku peapiiskop Stephen Burger märkis, et presster Erhart põhjustas kiriklikele institutsioonide mainele suur kahju. «Ta mitte ainult ei tekitanud meile varalist kahju, vaid kuritarvitas oma kaastöötajate usaldust. Mulle tekitab valu teadmine, et meie preester peab tegude eest vanglakaristust kandma, kuid õigus ja seadus peavad kehtima ka kirikuruumis,» sõnas Burger.

Krediidiinfo andmetel on pahelise preestri firma Easyfilms OÜ registreeritud Tallinnas Lasnamäel Raadiku tänaval ühes korteris. Ettevõte on märkinud oma põhitegevusalaks reklaami vahendamise meedias. Ettevõtte tegelikud kasusaajad on Markus Erhart ja Sergei Tšernuhha.

Ettevõte ei ole esitanud 2017. aasta majandusaasta aruannet. Neljapäeva seisuga oli Easyfilms OÜl 110-eurone maksuvõlg.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles