Suletud koolimaja viimane hing

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Zovo maja ees, kus ta kunagi siia õpetajaks tulles esimese korruse õpetajate korterisse elama asus. Renoveeritud katusega ja endiselt raamatukogu ja internetipunkti silti kandev suur hoone seisab viimased kaks aastat täiesti tühjana.
Tiiu Zovo maja ees, kus ta kunagi siia õpetajaks tulles esimese korruse õpetajate korterisse elama asus. Renoveeritud katusega ja endiselt raamatukogu ja internetipunkti silti kandev suur hoone seisab viimased kaks aastat täiesti tühjana. Foto: Birgit Püve

Veel kaks aastat tagasi tegutses Põlvamaal Meerapalu kooli hoones – kool ise suleti juba aastakümneid tagasi – kohalik raamatukogu. Nüüd elab muidu tühjas majas vaid kooli kunagine õpetaja Tiiu Zovo, kes 1960ndatel siia kolis.

Tiiu elab alumise korruse toas varasemas õpetajate korteris ning kasvatab hoovi peal kitsi. Seltsiks kass ja poja koer, püüab naine argielu ja -toimetustega ise hakkama saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles