Haigekassa pääses krahhist (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa juht Rain Laane ütles, et haigus-  või hoolduslehte saavad võtta töötavad inimesed, kes on ise haiged, põetavad haiget last või lähedast, see kehtib jätkuvalt kõikide haiguste puhul.
Haigekassa juht Rain Laane ütles, et haigus- või hoolduslehte saavad võtta töötavad inimesed, kes on ise haiged, põetavad haiget last või lähedast, see kehtib jätkuvalt kõikide haiguste puhul. Foto: Eero Vabamägi

Haigekassa seisis silmitsi ohuga, et tuleb tühistada 46 miljoni euro jagamiseks mõeldud riigihange, sest seda soovisid tööandjate esindajatest haigekassa nõukogu liikmed.

Teadmine, et eriarstiabi hanke tühistamine jätab erakliinikud aastateks riigirahata, sundis hanke tühistamist taotlenud tööandjate esindajad meelt muutma. Haigekassa juhi Rain Laane sõnul pani nõukogu liikmeid seda tegema advokaadibüroost Ellex Raidla tellitud sõltumatu õiguslik analüüs, mille kohaselt poleks ühtegi seaduslikku võimalust seniste lepingute pikendamiseks.

«Me ei teinud hanke tühistamist kellegi ettepanekul ega ärgitusel, aga kuna oli rahandusministeeriumi arvamus, siis kuidagi tuli sellele reageerida,» sõnas Swedbank AB vanemkrediidijuht Priit Perens.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles