Kolmeaastane tekitas teisele lasteaias noahaava (10)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnda aega kestnud konflikt lõppes ühele lapsele käehaavaga.
Mõnda aega kestnud konflikt lõppes ühele lapsele käehaavaga. Foto: Erakogu

Möödunud neljapäeval veidi pärast kella 17 sai Tom (toimetus otsustas lapse kaitseks täisnime mitte avaldada) oma lapse emalt kõne, et nende kolmeaastane poeg Paul (nimi muudetud) on lasteaias kätte lõikehaava saanud. «Haav oli päris sügav, nagu lihunikunoaga oleks tõmmatud,» ütles Tom. Sellise vigastusega päädinud konflikt oli kestnud juba mõnda aega, kuid lasteaia ja Pauli vanemate käed olid seni seotud, sest vägivaldselt käitunud poisi vanemad ei tunnistanud probleemi.

Pauli isa sõnul on pojal juhtunust lisaks füüsilisele ka psühholoogiline trauma ning eile hommikul keeldus ta kategooriliselt lasteaeda minemast. «Kordas ainult, et keegi teda ei lööks. Täna pidigi lapse ema temaga töölt koju jääma. Ta pole kunagi niimoodi kogu aeg korranud, et teda ei löödaks,» rääkis mees. Paul oli viimaste kuude jooksul Tallinnas asuvast lasteaiast koju tulles korduvalt kurtnud, et teine poiss, Mart (nimi muudetud) lööb teda. Tom arvas alguses, et lapsed ikka mõnikord kaklevad. Kui mure aga jätkus ja ta kuulis, et ka teistel lapsevanematel on Mardi käitumisega probleeme, otsustas ta kolm nädalat tagasi siiski lasteaia juhtkonna poole pöörduda.

Juhtkond on Pauli isa sõnul olnud mõistev, kuigi ta nentis, et rääkis direktoriga väga resoluutselt ja rõhutas, et olukord võib eskaleeruda. «Direktor ütles, et nad jälgivad, analüüsivad olukorda, räägivad vanematega. Siis oli keegi vist seal rühmas iga päev pool tundi kohal, jälgis ja analüüsis käitumist,» selgitas ta, lisades, et asi oli hoopis Mardi vanemates, kes ei tahtnud poja käitumisprobleeme tunnistada.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles