Seadus laiendab lapse eestkostjate ringi

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Caro / Stefan Trappe / Scanpix

Justiitsministeerium tahab oluliselt laiendada nende ringi, keda vanemliku hoolitsuseta lapsele eestkostjaks võiks määrata, andes neile kohtus kaebeõiguse, mis praeguseni on kitsalt määratletud. 

Vajadus seadust muuta tulenes väikese Martini juhtumist, mis näitas kätte kitsaskoha, kui ta tädil polnud seaduslikku õigust vaidlustada kohtuotsust, kirjutab ERR.

Justiitsministeeriumis on valminud seaduseelnõu, mis laiendab alaealiste eestkosteküsimuses kaasa rääkida saavate inimeste ringi, sealhulgas saavad need lapse elus olulist rolli mängivad inimesed vaidlustada ka alaealise eestkostet määravaid kohtuotsuseid.

«Üks tahk on selle väikese Martini juhtumist üles kerkinud probleem, kus senine seadus ütles, et vaid otseliinis sugulane saab kohtusse pöörduda. Edaspidi on seadusega võimalik taotleda eestkostet ka lähedasele, kellega lapsel on piisav emotsionaalne side,» ütles justiitsminister Urmas Reinsalu.

Loe lähemalt ERR-i uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles