Riigikohtu otsus põhjustas Nõmmel prügipaanika (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kruusalu tõdes, et Nõmme elanike huvide kaitseks loodud jäätmevaldajate liitu on veel vara laiali saata.
Tiit Kruusalu tõdes, et Nõmme elanike huvide kaitseks loodud jäätmevaldajate liitu on veel vara laiali saata. Foto: Eero Vabamägi

Riigikohtu üleeilne otsus, mis tunnistas kehtetuks Tallinnas Nõmmel ja ühes Lasnamäe veopiirkonnas kehtinud korraldatud jäätmeveo süsteemi ning sellele järgnenud ametnike avaldused, tekitasid Nõmme elanike seas suure segaduse.

Asi algas möödunud kevadel, kui sai selgeks, et Nõmmel ja Lasnamäel jäätmeveo hanked võitnud Baltic Waste Management (BWM) ei saa tööga hakkama. Selle peale ostis linnale kuuluv Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus (TJT) endale prügiautod ja hakkas ise jäätmeid vedama. Juriidiliselt oli tegu alltöövõtuga BWMile. Varem Nõmme piirkonda teenindanud jäätmekäitlusfirma Ragn-Sells leidis, et linnafirma alltöövõtt BWMile on ebaseaduslik ning esitas kaebuse kohtusse. Asi jõudis välja riigikohtuni, kes esmaspäeval otsustaski, et Ragn-Sellsil on õigus ja praegune süsteem peab lõppema.

Kui Lasnamäel tegelevad prügiveo küsimustega ühistute esindajad, siis Nõmmel peab iga eramuomanik ise vaatama, mida edasi teha. Inimesed jagasid sotsiaalmeedias nõutult Tallinna jäätmekeskuse juhataja Kristjan Margi kirja, milles öeldakse, et korraldatud jäätmevedu on päevapealt lõppenud ning loetakse üles firmad, kellelt võib edaspidi teenust tellida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles