Seewald jääb minevikku: psühhiaatriakliinik kolib Mustamäele (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Paldiski mnt 52, PERHi psühhiaatriapolikliinik.
Tallinn Paldiski mnt 52, PERHi psühhiaatriapolikliinik. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia/Scanpix

Põhja-Eesti Regionaalhaigla sõlmis 31. oktoobril psühhiaatriakliiniku uue hoone projekteerimistööde lepingu rahvusvahelisel hankel edukaks osutunud projekteerimisbürooga.

Projekteerimistööde maksumuseks kujunes 1,36 miljonit eurot, vahendab Med24.ee.

Uue psühhiaatriakliiniku hoone projekteerib Novarc Group AS ja see tuleb Mustamäe meditsiinilinnakusse.

Psühhiaatriakliiniku vajadus uue tänapäevase hoone järele on arutlusel olnud aastaid. Rohkem kui sada aastat vana psühhiaatriahaigla täielikult amortiseerunud Seewaldi hooned ning taristu on kriitilises seisus ning ei vasta muinsuskaitseameti, terviseameti ja päästeameti nõuetele.

Sel kevadel analüüsiti uue psühhiaatriakliiniku võimalikke tulevikuasukohti ja nende sobivust ambulatoorse ja statsionaarse psühhiaatrilise abi osutamiseks Tallinnas. Märtsis Civitta Eesti AS poolt teostatud psühhiaatriakliiniku võimalike asukohtade analüüsi tulemusena valiti hoone asukohaks Mustamäe meditsiinilinnak, mille kasuks rääkis parem töökorraldus tuumikhaigla läheduses – patsientide mugav ligipääs ning kõrgetasemelise arstiabi ja diagnostika lähedus.

Asukoht meditsiinilinnakus võimaldab lihtsamalt teiste erialade spetsialistidega konsulteerida ning patsiente uuringutele saata, samuti väheneb toidu ja patsientide transpordikulu. Samuti on patsientidel soov mitte eristuda ja seda võimaldab anonüümne suurhaigla keskkond ehk asumine Mustamäe meditsiinilinnakus. Uus psühhiaatriakliinik projekteeritakse J. Sütiste tee 21 kinnistule.

«Uue tänapäevase psühhiaatriakliiniku rajamine on oluline osa regionaalhaigla infrastruktruuri lähiaastate arengust,» ütles regionaalhaigla infrastruktuuritehnika teenistuse juhataja Mairo Hirmo. «See võimaldab meil pakkuda patsientidele paremat ravikeskkonda ja tõhustada organisatsiooni tööd,» lisas ta.

Projekti osaliseks rahastamiseks koostati taotlus toetusmeetmesse «Haiglavõrgu pädevuskeskuste infrastruktuuri kaasajastamine» ning nüüdseks on ka eurorahastuse toetuse taotlusele positiivse vastus saadud.

Uue psühhiaatriakliiniku ehitamist on plaanitud alustada 2020. aastal ja hoonekompleks peaks valmima 2023. aastal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles