Kohtualuse purjutamine nurjas tapmissüü kohtuprotsessi alguse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viin.
Viin. Foto: SCANPIX

Pärnu maakohtu Hiiumaa kohtumaja oli sunnitud kolmapäeval päeva võrra edasi lükkama tapmises süüdistatavate meeste protsessi alguse, kuna üks kohtualustest ilmus istungile alkoholijoobes.

Kui tapmises süüdistatavad 24-aastane Martin ja temast aasta vanem Juhan viibivad juba alates eeluurimise algusest vahi all ning seega olid istungil korrektselt kohal, siis koos nendega ebaseaduslikus sissetungis süüdistatavana kohtu alla antud 24-aastane Argo on kohtueelsel ajal nautinud vabadust ning ilmus kohtusse purjuspäi.

Et alkoholijoobes isiku üle ei ole võimalik kohut pidada, otsustas kohtunik saata Argo ööseks politsei arestimajja kainenema ning alustada protsessiga neljapäeval. Vältimaks Argo teistkordset libastumist teel kohtusse, saabub ta neljapäeval istungile korrakaitsjate saatel.

Eeluurimisel kogutud andmetel tungisid Martn ja Juhan mullu suvel Kärdlas asuvasse eramusse, ründasid seal viibinud 49-aastast meest ning peksid ta käte, jalgade ja ahjuroobiga surnuks.

Martinit süüdistab prokuratuur ka koos Argoga 2009. aasta alguses Kärdlas toime pandud sissetungis eramusse, kust nad varastasid erinevaid esemeid. Kannatanule tekitati vargusega kahju 42,82 eurot.

Kõiki kolme noormeest on ka varem kriminaalkorras karistatud.

Tapmise eest näeb seadus karistusena ette kuue- kuni 15-aastase vangistuse. Omavolilise sissetungi eest, kui see on toime pandud grupi poolt ja vähemalt teist korda, võib kohus määrata rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles