Ministeerium: loodusmuuseum vajab praegu just Heidi Vilu lähenemist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumiöö Eesti Loodusmuuseumis.
Muuseumiöö Eesti Loodusmuuseumis. Foto: Artur Sadovski

Keskkonnaministeeriumi kantsler Rita Annus kommenteeris Eesti Loodusmuuseumi töötajate vastuseisu uuele direktorile Heidi Vilule, öeldes, et Vilu lähenemine on just see, mida muusem praegu vajab.

«Heidi Vilu oli kandidaatidest kõige kaasaegsema ja külalistekesksema lähenemisega ja just seda loodusmuuseum praeguses faasis vajab,» märkis ta. Annus lisas, et Vilul on  keskkonnatehnoloogiaalane haridus Tartu Ülikoolist, tal on mitmeaastane juhikogemus ning ka varasem kokkupuude muuseumitööga – oma viimasel töökohal haldas ta ka Eesti Kindlustuse muuseumi tööd. «Leian, et see oskuste ja kogemuste kombinatsioon on loodusmuuseumis alustades heaks baasiks,» ütles Annus.

Muuseumi töötajate kriitikale direktori leidmiseks korraldatud konkursi suhtes vastas Annus, et direktor valiti välja avaliku konkursi käigus ning avalik oli ka konkursikomisjoni koosseis, kuhu kuulusid nii looduskaitse- kui ka keskkonnahariduse spetsialistid. «Enne konkursi lõppu ei esitatud komisjoni koosseisu kohta ühtegi pretensiooni,» märkis Annus. Tema sõnul viidi konkurss läbi kinnitatud korra kohaselt, mis on paika pandud keskkonnaministri käskkirjaga.

«Sama korra alusel valiti loodusmuuseumi direktor ka viis aastat tagasi. Kui viis aastat tagasi määrati konkurssi läbi viima ministeeriumi konkursi- ja atesteerimiskomisjon, siis seekord moodustati vastav erikomisjon, kuhu kuulusid ka eluslooduse valdkonda juhtiv asekantsler ja ministeeriumi keskkonnahariduse büroo juhataja,» rääkis Annus. Ta lisas, et kandidaate oli palju ja positiivse ilminguna oli suur osa neist väljastpoolt praeguste keskkonnaametnike ringi.

Loodusmuuseumi töötajad saatsid eile avalikkusele märgukirja, milles seadsid kahtluse alla Heidi Vilu pädevuse muuseumi juhina ja tegid ettepaneku uue konkursi korraldamiseks. Samuti heitsid nad keskkonnaministeeriumile ette väidetavaid vigu konkursi läbiviimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles