Bussijuht võttis rajalt maha maanteel ohtliku olukorra põhjustanud autojuhi (8)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussirool. Foto on illustreeriv.
Bussirool. Foto on illustreeriv. Foto: Andres Haabu / Postimees

Tallinna-Kuressaare liini bussijuht pidas teel pealinna kinni autojuhi, kes tekitas ebastabiilse sõiduga liikluses ohtu.

Intsident leidis aset Riisipere kandis, kus bussijuht Madis Viilule hakkas silma, et bussi ees sõitev vingerdab kummaliselt, kirjutab Saarte hääl. Kohati vajunud auto bussijuhi sõnul vastassuunda ja kaasliiklejad pidid vältima kokkupõrget. Siis kaldus masin aga sootuks kraavi suunas, kiirus kord 30 km/h, siis jälle 130 km/h.

Bussijuht palus seepeale reisijatel politseisse helistada.

«Bussijuhile tundus, et on väga hull lugu ja et sellist ei saa teele jätta,» rääkis Lux Ekspressi kliendikogemuste juht Paul Kristjan Lilje. «Ühel sirgel lõigul, kui auto sõitis 10 km/h, otsustas bussijuht möödasõidu teha ja auto liikumise blokeerida tasapisi hoogu vähendades ja jälgides, et auto ei saaks bussist mööduda,» kirjeldas Lilje.

Sõidukite peatumisel läks bussijuht välja, avas auto kaassõitjapoolse ukse ja lülitas süüte välja. Bussist tulid tema sõnul appi ka reisijad, et takistada autojuhi edasiliikumist.

Politsei saabumist oodates jagas bussijuht reisijatele vett ja hoidis neid toimuvaga kursis. Plaanitud laevale buss seega ei jõudnud, kuid järgmisele küll.

«Bussijuht viis kaks reisijat oma autoga koju, tehes seega 75-kilomeetrise ringi, seejärel läks koristas bussi ja jõudis magama kell 1 öösel,» kõneles Lilje. «Reisijad pidasid hästi vastu ja keegi bussi hilinemise osas rahulolematust ei väljendanud.»

Bussifirma ja -juht avaldavad Lilje sõnul tänu kõigile reisijatele, kes olid nõus selle operatsiooni kaasa tegema, ja eriline tänu neist neljale: Aivar Antsovile, Albert Volkovile, Jüri Naabrile ja Viktor Sarapuule.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles