Keskkonnainspektoritel on röövpüüdjate tõttu käed-jalad tööd täis (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektor ei ole mitte pelgalt trahvitegija, ta on ka nõuandja, manitseja ja muidu hea jutukaaslane. Illustreeriv foto.
Keskkonnainspektor ei ole mitte pelgalt trahvitegija, ta on ka nõuandja, manitseja ja muidu hea jutukaaslane. Illustreeriv foto. Foto: Lea Margus

Kuigi Eesti lõhejõgedel kehtib kuni selle kuu lõpuni kuderahu, on siiski palju röövpüüdjaid, kes himustavad praegu lihtsalt püütavat kala, teatas ERR.

Ainuüksi Harjumaal on keskkonnainspektsioon keeluajal alustanud kuus väärteomenetlust, püügilt on eemaldatud mitu nakkevõrku, silmumõrd ja ahing.

Esmaspäeva öösel tabasid keskkonnainspektsiooni inspektorid Loobu jõel kaks röövpüüdjat, kes kasutasid kalade saamiseks kõige loodusvaenulikumat viisi - elektripüüki. Kuna Kohtla-Järvelt pärit röövpüüdjad osutasid kõvasti vastupanu, tuli nende kinnipidamiseks kasutada käeraudu. Kuigi kriminaalasja mõõtu kinnipüütud saak välja ei andnud, peavad mehed kõvasti kukrut kergendama ning paat ja püügivahendid on inspektsioonis hoiul.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles