Ratas: digitaalsete teenuste jaoks on vaja tagada küberjulgeolek

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Peaminister Jüri Ratas rõhutas kohtumisel Microsofti õigus- ja rahvusvaheliste küsimuste presidendi Brad Smithiga, et digitaalsete teenuste pakkumisel on oluline tagada küberjulgeolek.

Peaminister andis Smithile ülevaate Eesti e-riigi arengust, e-valitsemisest ja digiteenustest ning pidas seejuures väga tähtsaks küberturvalisust, edastas valitsuse pressiesindaja. 

«Digilahenduste ja e-teenuste kvaliteetseks arendamiseks ning pakkumiseks tuleb tagada küberturvalisus. Digiühiskonna ehitamisel peame olema ühtaegu avatud, kuid ka seda kaitsma,» sõnas Ratas.

Smith tõi Eesti digiarengut ning küberjulgeoleku teemadega tegelemist esile eeskujuna ka teiste riikide taustal.

Peaminister pidas oluliseks koostööd erasektoriga ning riikide vastutustundliku käitumise reguleerimist küberruumis. «Olemasolev rahvusvaheline õigus ja käitumisnormid peavad kehtima ka digitaalses ruumis,» lausus Ratas.

Ratas ja Smith kõnelesid veel eesti keele jaoks olulisest koostööst häälkäsklustel põhinevate rakenduste väljatöötamisel. Samuti rääkisid nad andmete vabast liikumisest ning tehisintellekti kasutamisest digitaalsete teenuste paremaks muutmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles