Rändeleping: president jääb poliitikute jonni tõttu koju (42)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid pidi minema Marokosse ÜRO ränderaamistikule toetust avaldama, kuid nüüd keeldub ta minemast, kuni valitsus ühtselt aru saab, kas ja millele üldse toetust avaldatakse.
President Kersti Kaljulaid pidi minema Marokosse ÜRO ränderaamistikule toetust avaldama, kuid nüüd keeldub ta minemast, kuni valitsus ühtselt aru saab, kas ja millele üldse toetust avaldatakse. Foto: Timothy A. Clary/AFP/Scanpix

Justkui järsku sahtlist välja karanud ÜRO pagulas- ja rändelepe, millest Eestis keegi pool aastat sõnagi ei rääkinud, ajas poliitikud päeva pealt nii tülli, et neid pidi korrale kutsuma president ise. Tuleb välja, et keegi päris täpselt ei teagi, mis kohustused nimetatud dokument Eestile kaasa toob, ja seda pole siiani eriti ka arutatud.

Juba kuu pärast, 10.–11. detsembril Marokos toimuval ÜRO rändekonverentsil ootab kõikide liikmesriikide toetust nii-öelda rände- ja pagulasraamistik ehk Marrakechi paber, mille peaks Eesti nimel heaks kiitma ka president Kersti Kaljulaid. Nii mõnigi riigikogulane aga leiab, et Kaljulaid oleks peaaegu tõtanud riigi eest olulisi lubadusi andma nii, et keegi talle selleks luba pole andnudki.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles