Väikese väina tammi avade ehitamine taas päevakorral (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuni silda pole, saab Saaremaale üle Muhu tammi.
Kuni silda pole, saab Saaremaale üle Muhu tammi. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Uuesti on võetud päevakorda väinatammi avade ehitamise idee, mille mereteadlased kaks aastat tagasi maha laitsid, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Saaremaa vallavanem Madis Kallas kutsus eile keskkonnaministrile saadetud pöördumises võtma uuesti käsile Väikese väina veevahetuse parandamise teemat. Saarlaste pöördumist toetab ka Muhu vald.

«Kutsume keskkonnaministeeriumit üles leidma vahendeid ja korraldama uuringuid, mis hindaksid erinevaid stsenaariume tammiavade või väiksemate sillalõikude rajamisel tammi asemele ja nende mõju Väikese väina veevahetuse parandamiseks,» öeldakse keskkonnaministrile saadetud pöördumises.

Viimati uuriti Väikese väina seisundi parandamise võimalusi 10 aastat tagasi. Nüüdseks on teadus edasi arenenud ning uute meetoditega võiksid teadlased suure tõenäosusega pakkuda välja lahendused, mis edaspidi Väikese väina veeseisundit parandaksid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles