Jüri Ratas ÜRO ränderaamistikust: Eesti otsustab ise, kui palju sisserändajaid siia lubame (5)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid laevaga teel.
Migrandid laevaga teel. Foto: SCANPIX

Eesti riik otsustab ise, kui palju immigrante siia lubatakse, teatas peaminister Jüri Ratas. Tema sõnul on seoses ÜRO ränderaamistikuga paraku levimas palju valeuudiseid.

Peaminister kirjutab Facebookis, et ränne puudutab kõiki riike maailmas, ka Eesti inimesi välismaal. ÜRO globaalne ränderaamistik käsitleb Ratase sõnul rännet laiemalt: selle algpõhjuseid, ebaseadusliku rände ennetamist ja selle vastu võitlemist, koostöö parandamist teiste riikidega, inimõiguste austamist jpm.

«Eesti kindel põhimõte rändeküsimustes on, et me otsustame ise, kas, keda ja kui palju sisserändajaid me oma riiki lubame. Samuti seda, kuidas oma piire kaitseme. Samal ajal oleme loomulikult solidaarsed ning aitame raskustes riike üles ehitada ja toetame inimesi, kelle elu on kodumaal tõeliselt ohus,» kinnitas Ratas.

Peaminister märkis, et ÜRO ränderaamistikku arutatakse sel neljapäeval valitsuse kabinetinõupidamisel ning seejärel otsustatakse, kas ja kuidas sellega edasi liikuda.

«Tänavu märtsikuus jõudsime arusaamale, et arutatav raamistik ei ole ega saa olla õiguslikult siduv ega saa tuua meile kaasa uusi kohustusi. Avalikus debatis on samal ajal kahjuks levitatud palju valeuudiseid ning vaenu õhutatud. Valitsus arutab kogu temaatikat neljapäeval tasakaalukalt, faktidele tuginedes ja rahvusvahelisest õigusest lähtudes ning langetab kaalutletud otsuse,» lubas valitsusjuht.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles