Tartumaal hukkus bussilt löögi saanud mees

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul veidi peale kella 19 sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Tartumaal Kobratu külas, kus bussilt sai löögi 61-aastane mees, kes hukkus.

Õnnetus juhtus Jõhvi-Tartu-Valga maantee 119. kilomeetril Kobratu külas, umbes kilomeeter enne Amme jõge, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Esialgsetel andmetel juhtus õnnetus, kui Jõhvi poolt Tartu suunas sõitnud liinibussi juht märkas oma suunavööndis sõidurajal seisvat jalakäijat, kuid ei jõudnud enam õnnetust ära hoida ja toimus kokkupõrge. Paraku sai jalakäija sai niivõrd raskeid vigastusi, et hukkus sündmuskohal.

Bussis viibinud ligi 20 reisijat vigastada ei saanud. Politsei selgitas sündmuskohal, et Scania bussi juhtinud 61-aastane mees on kaine ja omab juhtimisõigust.

Õnnetus juhtus valgustamata sirgel teelõigul, kus maksimaalne lubatud sõidukiirus on 90 km/h. Õnnetuse ajal sadas vihma.

Tartu politseijaoskonna avariikorrapidaja Rando Jõemets rääkis, et esialgsetel andmetel ei kandnud jalakäija helkurit. «Mees kandis tumedaid riideid ja tal polnud kaasas ka muid vahendeid enda nähtavaks tegemiseks. Bussijuhi sõnade kohaselt piirasid nähtavust ka vastassuunast vastutulevate sõidukite tuled,» ütles Jõemets.

«Kõik juhtunu üksikasjad selgitame uurimise käigus, kuid on väga oluline, et me kõik end jalakäijana pimedas liikudes võimalikult nähtavaks teeksime. Vihmasadu teeb nähtavuse pimedal ajal veelgi kehvemaks ja autojuhtidel on väga keeruline märgata valgustamata jalakäijaid,» lisas Jõemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles