Selgus mullu Tallinnas kaduma läinud soomlase saatus (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas jäi kadunuks soomlane Ari Saarilammi.
Tallinnas jäi kadunuks soomlane Ari Saarilammi. Foto: Kuvatõmmis Tero Niskaneni Facebooki lehelt.

Möödunud aasta 24. novembril Tallinnas sadamas kadunud Soome kodanikust mehe surnukeha leiti oktoobris Viimsist Miiduranna sadamast. Tegu oli Soome ametiühingutegelase Ari Saarilammi surnukehaga, kirjutab Soome meedia. 

16. oktoobril märgati Miiduranna sadamas sadamakai vahetus läheduses kivide vahel tugevate lagunemistunnustega surnukeha, teatas Põhja prefektuur. Tänaseks on DNA ekspertiis andnud kinnituse, et tegemist on mullu novembris Tallinnas kadunud 1963. aastal sündinud Soome kodaniku Ariga.

Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit kinnitab, et politsei viis läbi hulga tegevusi saamaks teada, kus mees liikus ja kellega suhtles vahetult enne kadumist.

«Täna on keeruline öelda, mis viis mehe surmani. Meil ei ole lõplikku kindlust selles osas, miks, kuidas ja millistel asjaoludel mees vette sattus,» sõnas Saarniit. Kohtuarsti kinnitusel ei ole võimalik täpset surma põhjust määrata, sest surnukeha on vees pika aja jooksul tugevalt kahjustada saanud. Surnukeha leidmine andis politseile võimaluse varasemad toimingud ning versioonid üle vaadata. «Kahe päeva jooksul oleme kogu juhtumiga seotud info üle kontrollinud ja surma põhjus on veel ebaselge. Suhtleme Soome kolleegidega ning juhul, kui uut infot laekub, saame surma asjaolusid  täiendavalt selgitada,» ütles Saarniit.

Mees lahkus mullu 24. novembril kell 22.28 üksinda Kochi Aitadest ning kõndis lähedalasuva ööbimiskoha suunas. Kadumise hetkel alustas Eesti politsei mehe otsinguid. Otsingute raames kontrollisid politseinikud mehe ööbimiskohta Tallinnas ning tema viimaseid teadaolevaid liikumisteid linnas. Mehe pilti näidati meelelahutusasustuste ja söögikohtade töötajatele, juhuks kui keegi on meest näinud. Politseinikud kontrollisid ka laevade reisijate nimekirju, veendumaks, et ta ei ole Eestist lahkunud.

Politseinikud positsioneerisid ka mehe telefoni ning küsisid välja tema pangakaardi väljavõtte. Mehe pangakaarti polnud kadumise hetkest kasutatud ning tema mobiiltelefon oli 25. novembri varahommikust välja lülitatud.

Viimane positsioneering näitas Tallinna sadama piirkonda. Mees jäi viimasena turvakaamerate vaatevälja Admiraliteedi basseini juures. Kaamerast on näha, kuidas muidu peegelsile meri hakkab kella 23 paiku lainetama. Basseini kontrollisid 29. novembril tuukrid ja 7. detsembril Eesti merevägi sonarite abil. Aasta lõpus ja 2018. aasta jaanuaris otsisid Läti ja Soome vabatahtlikud samuti meest sonariga, kuid tulemuseta.

Soome kohalikus poliitikas ja ametiühingute liikumises tuntud Saarilammi saabus koos kolleegidega Tallinna.

Eesti politsei jõudis mullu detsembri algul järeldusele, et Saarilammi kukkus Admiraliteedi basseini ja uppus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles