Jürgenstein: õpetajate õiguste laiendamine annab kindlustuspoliisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpilased kogusensid 1. septembril Hugo Treffneri kuju juurde. Pildil religiooniõpetaja  Toomas Jürgenstein.
Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpilased kogusensid 1. septembril Hugo Treffneri kuju juurde. Pildil religiooniõpetaja Toomas Jürgenstein. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Õpetajate õigusi laiendav seaduseparandus on kui omamoodi kindlustuspoliis juhuks, kui koolides peaksid tekkima ohtlikud olukorrad, sõnas sotsiaaldemokraat Toomas Jürgenstein.

Riigikogu arutas kolmapäeva õhtul esmakordselt põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muudatusi, mis annavad koolidele õiguse vaadata teatud tingimustel läbi õpilaste asju ja kappi ning võtta ohtlikke ja keelatud esemeid hoiule, edastas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pressiesindaja. Eelnõu eesmärk on tagada nii õpilaste kui õpetajate turvalisus.

«Kujundlikult öeldes anname me koolidele sahtlisse kindlustuspoliisi, samas loodame, et seda ei pea sealt välja võtma,» sõnas Jürgenstein.

 «See eelnõu on natuke nukker. Koolis teevad rõõmu õppimine, koos avastamine, huvitegevus, üritused. Vajadus kedagi läbi otsida teeb kurvaks. Väga tõsiselt tuleb võtta ka seda, et eelnõu vastu on õpilaste esindusorganisatsioonid, kes on mures õpilaste väärikuse pärast,» ütles Jürgenstein.

«Olen seda meelt, et rääkimine aitab peaaegu alati ja sõnaga võib saavutada kümneid kordi rohkem kui jõuga. Siiski leidub argumente, miks eelnõu toetada,» sõnas Jürgenstein.

Ta viitas Eesti Õpetajate Liidu hinnangule, et edaspidi saab ohtlikes olukordades kiirelt ning põhjendatult reageerida. Kuna tavakoolis käib ka palju erivajadustega lapsi ja tugispetsialiste napib, siis on õpetajad ootamatult käituvate õpilastega ebakindlad. Õpetajatele on seega vaja natuke kindlust juurde anda, leidis Jürgenstein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles