Koolipoiss peksis kaaslast kurikaga

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesapallikurikas, foto on illustreeriv.
Pesapallikurikas, foto on illustreeriv. Foto: Jarek Jõepera / Õhtuleht

Rakvere Gümnaasiumi venekeelses klassis õppiv poiss lõi üleeile oma klassivenda kurikaga. Kannatanu viidi kiirabiga haiglasse.
 

Viru ringkonnaprokurtauuri teatel leidis juhtum aset 22. novembril veidi peale kella 10 hommikul, kui 1996. aastal sündinud nooruk lõi mitu korda kurikaga 1997. aastal sündinud kaaslast. Esialgsetel andmetel tegi ta seda isiklike suhete pinnalt.

Juhtunu kõikide asjaolude väljaselgitamiseks on käimas kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist. Seaduse kohaselt võib noormeest süüdimõistmisel karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Täna rahuldas kohus prokuröri taotluse kuriteos kahtlustatav vahi alla võtta.

Rakvere gümnaasiumi direktori Aivar Pardi sõnul lõi nooruk oma klassivenda vahetunni ajal kurikalaadse esemega, tekitades talle kehavigastusi. Kool kutsus kohale kiirabi, kes viis kannatanu haiglasse. Tänaseks on poiss lastud kodusele ravile. «Tal olid löögi- ja muljumisjäljed nii peas kui ka rindkerepiirkonnas, aga ka kätel,» sõnas koolijuht.

Part tunnistas, et vägivallatsejaga on koolil probleeme olnud ka varem. «Tema kaasõpilased mõnevõrra pelgavad teda, ta on vägivaldsete kalduvustega,» ütles direktor.

Rakvere gümnaasiumis õpib nooruk alates selle aasta 1. septembrist. «Enne õppis ta samas hoones, aga siis oli see teine kool (Rakvere vene gümnaasium – toim),» selgitas Part. Kas noorukil oli ka teises koolis käies probleeme, koolijuht kommenteerida ei tahtnud.

«Juttude tasemel on räägitud, et tal oli pahandusi, aga tõendusmaterjali uurimisorganitele meil anda ei ole,» sõnas direktor ning selgitas, et vene koolis rikkumisi fikseeritud ei ole. Rakvere gümnaasiumis käies on nooruk patustanud tubakaseaduse vastu (suitsetanud - toim.) ning ta on saanud direktori käskkirja puudumiste tõttu. Koolijuhi kinnitusel on probleemne nooruk jäänud algklassides klassikursust kordama.

Direktori sõnul ei võtnud nooruk kurikat kooli kaasa, vaid see tehti tööõpetuse tunnis. «Aga kes oskab arvata, et ta hakkab kohe ründama. See on tagantjärele tarkus, et oleks pidanud kahtlustama, et sellist eset võib kasutada,» sõnas Part. Mis löögiriistast sai, koolijuht öelda ei osanud, sest koolist seda leitud ei ole.

Pärast vahejuhtumit tehti koolis erakorraline koosolek, kus informeeriti õpetajaid ja teisi koolitöötajaid. «Täna on plaanis erakorraline õppenõukogu, kus me arutame turvalisusküsimusi selle eesmärgiga, et vaadata, mida teha, kui vägivallatseja uuesti kooli tuleb. Mis meie meetmed saavad olla, et tagada teiste turvalisus,» selgitas koolijuht.

Ta lisas, et kaalumise all on nooruki eemaldamine koolist kümneks päevaks. Ka on kavas võtta nooruk erilise jälgimise alla, kuna kool pelgab, et vägivallatseja võib hakata kätte maksma kaaslastele, kes vahejuhtumi kohta tunnistusi andsid. «Teatud hirm on olemas,» tõdes Part.

Kogenud pedagoogi sõnul tuleb poistel selles vanuses 7., 8. klassis ikka omavahelisi naginaid ette.

«Aga niisugust juhtumit, et me oleme pidanud politsei kutsuma, kes paneb käed raudu ja viib minema, pole minu ajal olnud, kuigi ma olen üsna pikalt ametis olnud,» sõnas Part ja kinnitas, et selline vägivald ületab poistevahelise kakluse piirid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles