Mikser: valitsuses rändeleppe küsimuses konsensust ei ole (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Sven Mikser (SDE) selgitas eile riigikogus, mida ÜRO rändepakt endast kujutab, mõne päeva pärast loodab ta kuulda, miks see dokument valitsuspartnerile Isamaale ei sobi.
Välisminister Sven Mikser (SDE) selgitas eile riigikogus, mida ÜRO rändepakt endast kujutab, mõne päeva pärast loodab ta kuulda, miks see dokument valitsuspartnerile Isamaale ei sobi. Foto: Eero Vabamägi

Valitsus otsustab ilmselt neljapäevasel istungil Marrakechis toimuvalt ÜRO rändeleppe sõlmimiselt kõrvale jääda - sellise signaali andsid koalitsioonierakonnad ETV saates «Esimene stuudio».

Välisminister Sven Mikser (SDE) ütles kohe saate alguses, et talle tundub, et valitsuses rändeleppe küsimuses konsensust ei ole ning lisas, et on kahetsusväärne, et debatt on tekitanud nii palju väärinfot ja valesti tõlgendamist.

Justiitsminister Urmas Reinsalu (Isamaa) märkis, et kui on olemas reaalne oht, et see lepe hakkab mõjutama rahvusvahelist tavaõigust ja sellega muutuda Eestile piiravaks ja kohustusi tekitavaks migratsiooniküsimustes, siis tuleb kaaluda leppega mitte liitumist. Reinsalu rõhutas, et juba oma kohalolekuga Marrakechis annaks president Kaljulaid leppele heakskiidu.

Keskerakondlasest Enn Eesmaa hinnangul on olukord keeruline ning tema sõnul võib probleemiks tõusta see, kui selle dokumendi kaudu tunnistatakse migratsioon inimõiguseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles