Galerii ja video: rändeleppe vastasele meeleavaldusele tuli paarkümmend inimest (12)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kogunes Stenbocki maja ette ligikaudu 40 inimest, et ÜRO rändeleppe vastu piketeerida.

Marokos Marrakechis detsembris vastuvõtmisele tulev ÜRO ränderaamistik ei too välisministeeriumi kinnitusel Eestile ega ka ühelegi teisele dokumendiga ühinenud riigile kaasa mingeid juriidilisi kohustusi ja jätab migratsioonipoliitika jätkuvalt iga riigi enda otsustada.

Dokument ei tekita ühelegi riigile õigusi ega kohustusi, tegemist on sellega ühinenud riikide poliitilise tahte väljendusega, kuidas nad suhtuvad rändetemaatikasse ja millises vormis nad peavad vajalikuks teema aruteluga edasi minna.

Et tegemist pole juriidiliselt siduva dokumendiga, näitab ka ränderaamistikuga ühinemise protseduur. Juhul, kui president Kersti Kaljulaid sõidab 10.- 11. detsembril Marokos toimuvale Marrakechi konverentsile, ei anna ta leppele allkirja. 

Piketi korraldanud EKRE esindajad näevad asja teistmoodi. «Meie erakonna liikmetel ja toetajatel on ministritele selge sõnum - Eesti ei tohi liituda lepinguga, mis näitab rohelist tuld illegaalse immigratsiooni seadustamisele ja avab meie riigi kolmanda maailma massidele,» ütles erakonna esimees Mart Helme umbkaudu neljakümnele piketeerijale.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles