Mereväelased harjutasid eriolukordades toimetulekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mereväe lipulaev Admiral Cowan saabus teenistusest NATO miinitõrjegrupis kodusadamasse Tallinnasse.
Eesti mereväe lipulaev Admiral Cowan saabus teenistusest NATO miinitõrjegrupis kodusadamasse Tallinnasse. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI / PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna lahel peetud õppusel simuleeriti laeva karile sõitu, millele järgnenud tulekahju ja leke tuli laevapere liikmetel likvideerida. Harjutati ka pinnaltpäästet ning mängiti läbi tegevus rooli rikke korral.

Mereväelased harjutasid neljapäeval staabi- ja toetuslaeval Wambola meeskondlikult eriolukordades toimetulekut, et olla vajadusel valmis kaasvõitlejaid ohust või laeva uppumisest päästma, edastas kaitseväe peastaap.

«Rahuaegsel väljaõppel väärtustame eelkõige ohutust, seejärel professionaalsust ja kiirust. Ajalise surve all peab kogu tegevus olema mõtestatud. Olenemata ajalisest survest peab säilima võimekus muutuvale olustikule reageerimiseks,» ütles staabi- ja toetuslaeva Wambola komandör vanemleitnant Tanel Kangro.

Laevapõhiseid kursuseid viiakse mereväes paralleelselt läbi nii Lindormen kui Sandown-klassi sõjalaevadel. Kahe nädala vältel saavad uued ajateenijad ja tegevväelased teadmised laevaklasside eripäradest. Esmalt tutvustatakse kursusel laevaruume, varustust ja tehnikat, järgnevad praktilised harjutused merel.

Kursuse lõppedes alustatakse laevastiku ajateenijate erialast väljaõpet motoristi, kokk-parameediku, sideoperaatori ja elektriku erialadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles