Järelvaadatav: kas Urmas Reinsalu astub tagasi?

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rändeleppest alguse saanud valitsuskriis on eskaleerunud selliselt, et kõikumas on justiitsminister Urmas Reinsalu ministritool. Täna kell 13.30 annab ta avalikkusele pressikonverentsi superministeeriumist.

Teravaks kiskus olukord sotside ja Reinsalu vahel juba eilsel valitsuse pressikonverentsil, kui välisminister Mikser pidas maha emotsionaalse kõne. Kuna valitsus ei leidnud üksmeelset, jäi ÜRO ränderaamistikule heakskiit andmata.

Täna teatas SDE juht Jevgeni Ossinovski, et peaminister Jüri Ratas peaks Urmas Reinsalu ministriametist mahavõtma. 

«Sotsiaaldemokraatide jaoks on tegemist 27 aasta jooksul raske tööga ehitatud Eesti välispoliitilise maine ja põhiväärtuste küsimuse alla seadmisega. Tunnustan välisminister Sven Mikserit põhimõttekindluse eest selles küsimuses,» kirjutas Ossinovski.

Tundub, et lõuna saabudes on valitsuskriisi tunnistanud ka peaminister Jüri Ratas. «Eilne valitsuse arutelu ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe tänane nõudmine näitavad, et koalitsiooni töövõime on saanud tugeva löögi. Olen alati rõhutanud, et peaministri roll on hoida valitsust töövõimelisena, seista alati meie riigi ja rahva huvide eest ning hoida ja tõsta meie rahvusvahelist mainet. Lähtun sellest põhimõttest ka täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles