Mees nagu Piirissaare orkester

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kikkpoksitreener Ruslan oma teisel tööpostil Piirissaare poes. Kuna kohalike seast müüjat ei leia, tuleb tal endal ka leti taga seista.
Tartu kikkpoksitreener Ruslan oma teisel tööpostil Piirissaare poes. Kuna kohalike seast müüjat ei leia, tuleb tal endal ka leti taga seista. Foto: Birgit Püve

Võiks arvata, et kõigest paarikümne püsielanikuga Piirissaarelt käiakse tööle 100 000 elanikuga Tartus, aga kohaliku poodniku Ruslan Iltšikuga on just vastupidi.

Põhikohana Tartus kikkpoksitreeneri ametit pidav Ruslan on Piirissaarega juba pikka aega tuttav, siit on pärit tema naine. 2017. aasta suvel puhus ta eluvaimu sisse saarel kolm aastat tühjalt seisnud kauplusele ja sestpeale saab suvel neljal, talvel kahel päeval nädalas taas osta toidukraami kohapealt. Hea meelega pakuks Ruslan mõnele saareelanikule poes müüjana tööd, aga kohapeal on keeruline ajutistki tööjõudu leida – isegi suvel, mil Piirissaare asukate arv mitu korda kasvab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles