Esimese jalaväebrigaadi sõdurid vandusid Eesti riigile truudust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe truudusevande andmine.
Kaitseväe truudusevande andmine. Foto: Kaitseväe peastaap

Tapa, Paldiski ning Jõhvi linnakutes tõotas reedel Eestile truudust enam kui 650 esimese jalaväebrigaadi sõdurit, kes oktoobris teenistusse tulid.

Jõhvi linnakus teenivatele sõdurite baasoskusi õpetanud tankitõrjekompanii täiendas traditsioonilist vandeandmise tseremooniat, lisades kaitseväelasliku vaatemängu, teatas kaitseväe peastaap.

«Me tahtsime muuta päeva veelgi erilisemaks ning meeldejäävamaks. Nii sõdurite kui nende külaliste jaoks. Ma usun, et sõidukite manöövrid, suitsukatte all rivistuvad sõdurid ning lahingvarustuses antud vanne aitasid eesmärki saavutada,» ütles tankitõrjekompanii ülem major Hannes Meimre.

Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Kruusmann õnnitles ajateenijaid väljaõpe esimese etapi lõpetamise puhul ning soovis neile edu edasises teenistuses.

«Kamraadlus on see, mis eristab tavalist sõpruskonda sõjalisest üksusest. Kamraadlus on see, mis aitab raskel hetkel, see, mis sunnib edasi võidelda. Teie kõrval seisavad täna rivis nooremallohvitserikursuse õppurid, teie tulevased ülemad. See on nende austusavaldus teile, nende tulevastele kamraadidele,» märkis Kruusmann.  

Järgmisest nädalast alustavad sõdurid eriala õppimist, kokku toimub 1. jalaväebrigaadi üksustes pea 30 erinevat erialakursust.

Sõduri baasoskuste omandamine toimub sel aastal 1. ja 2. jalaväebrigaadis uuendatud formaadis. Uue programmi järgi kestab üksikvõitleja põhioskuste omandamine seitse nädalat, mille vältel õpivad sõdurid tundma teenistusrelva, orienteeruma maastikul, tegutsema väliharjutustel ning omandavad esmaabivõtteid, teadmisi kaitseväelisest käitumisest ning kaitseväeteenistust reguleerivatest õigusaktidest. Kursuse lõpus sooritavad sõdurid sarnaselt varasemaga sõdurieksamid ning läbivad kursust lõpetava rännaku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles