Jüri Ratas: kui on usalduskriis, on väga palju ohte üleval (7)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kogunesid Vabariigi Valitsuse liikmed lõunanaabrite sajanda juubeli puhul valitsuskriisist ja sisetülidest hoolimata Läti suursaatkonna juurde hümni laulma. Justiitsminister Urmas Reinsalu ja välisminister Sven Mikserit polnud kohal, kuid Jüri Ratase sõnul ei puudunud nad mitte sisepingete tõttu, vaid pidasid lihtsalt pühapäeva.

Hoolimata ärevast ajast valitsuses, mille on põhjustanud üksmeele puudumine ÜRO globaalse ränderaamistiku küsimuses, oli saatkonnas kohal kuus ministrit. Peaminister Jüri Ratas, kultuuriminister Indrek Saar, rahandusminister Toomas Tõniste, kaitseminister Jüri Luik, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist ja tervise- ja tööminister Riina Sikkut.

Rändeleppe vaidluste keskmes olevad Reinsalu ja Mikser lätlastele laulma ei tulnud, kuid Jüri Ratase sõnul ei ole ministrite puudumisel mingit pistmist valitsuskriisiga.

«Inimestel on pühapäeva hommikul oma elu ja see, et siin olid väga mitmed ministrid igast erakonnast, siis ma arvan, et Läti hümni laulu puhul tüliõuna ei maksa otsida,» ütles Ratas Postimehele.

Ta lisas, et tüliõuna ei maksa tegelikult üldse otsida. «Pigem tuleb otsida seda, mis annab meile jõudu, et koos edasi minna ja mis annab kindlust, et see valitsuskoalitsioon jätkab kuni korraliste valimisteni. Ma töötan selle nimel,» kinnitas ta.

Ratas usub, et eelarve, mis on järgmisel nädalal teisel lugemisel, annab palju positiivseid sõnumeid erinevatesse valdkondadesse nagu tervishoid, haridus, kaitse. «Ja ma usun, et kõik valitsuse partnerid tajuvad seda vastutust,» lisas ta.

«Kui on usalduskriis, siis on väga palju ohte üleval, ma ei saa seda eitada. Küsimus on selles, kas suudame neist ohtudest läbi tulla ja minna üheskoos edasi. Ma usun sellesse. Ma töötan selle eesmärgi nimel, et tänane koalitsioon läheb edasi,» ütles Ratas.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles