Võõrsilt tulnud munkadele ja nunnadele palganõue ei laiene

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühtitsa kloostri nunnad.
Pühtitsa kloostri nunnad. Foto: Liis Treimann

Kuremäel asuv Pühtitsa klooster saatis suvel peaminister Jüri Ratasele ja Eesti kirikute nõukogule märgukirja, milles soovitakse muuta välismaalaste seadust nii, et munkadele ja nunnadele ei kehtiks elamisloa puhul 1200-eurose palga nõue. Peaminister kinnitas sel nädalal kloostrile saadetud vastuses, et neile see palganõue ei laiene.

Peaministri vastuses on kirjas, et võttes arvesse vaimulike, nunnade ja munkade tegevuse omapära ning asjaolu, et tegemist ei ole töötamisega töölepingu seaduse mõistes, laieneb neile seadusest tulenev erisus, mis vabastab tööandja palganõudest ja mille järgi pole vaja ka Töötukassa luba, kirjutab ERR.

Peaministri vastuses ontõdetakse, et siia saabuvate vaimulike, nunnade ja munkade puhul tuleb täita välismaalaste seaduse järgi tööandja ankeet. Aga välismaalaste seaduses käsitletakse töötamisena ka näiteks hoonete korrastamist ja toiminguid elukeskkonna tagamiseks, mis ei toimu töölepingu või muu lepingu alusel ning mille eest ei saada tasu, kuid mille eest kaetakse kõik isiku elutingimused, sh toitlustus ja majutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles