Uuring: rahvas ei karda pagulashorde, vaid populiste (53)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid 2015. aasta novembris Kreeka ja Makedoonia piiril. Küsitluse järgi kardavad Eesti elanikud massiimmigratsioonist rohkem äärmuslaste ja populistide võimuletulekut ja majanduskriisi.
Migrandid 2015. aasta novembris Kreeka ja Makedoonia piiril. Küsitluse järgi kardavad Eesti elanikud massiimmigratsioonist rohkem äärmuslaste ja populistide võimuletulekut ja majanduskriisi. Foto: ROBERT ATANASOVSKI/AFP/Scanpix

Ajal, mil parteide valimiskampaaniad koguvad üha enam hoogu ja sellega koos näib pead tõstvat üleüldine hüsteeria avalikes sõnavõttudes, otsustas Postimees välja selgitada Eesti elanike hirmud.

Selgus, et teemad, mida erakonnad oma kampaaniates suureks mängivad, ühtivad nende toetajate hirmudega. Olgu selleks Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja massiimmigratsiooniga hirmutamine, sotsiaaldemokraadid ja sallimatus, rohelised ja häviv mets või hoopis Reformierakonna ja EKRE vastandumine.

Uuringu tulemused tekitavad küsimuse, kumb oli enne, kas muna või kana. Kas enne oli hirm inimeses endas või tunnetab mõne erakonna pooldaja seda hirmu seetõttu, et erakonnad selle tõsidust päevast päeva rõhutavad?

Kommentaarid (53)
Copy
Tagasi üles