Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaal täieneb pidevalt nimedega

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunismiohvrite memoriaal.
Kommunismiohvrite memoriaal. Foto: Sander Ilvest

Järjest sagedamini tuleb ilmsiks, et kolm kuud tagasi avatud kommunismiohvrite memoriaal Maarjamäel ei olegi veel valmis, sest lähedased annavad ikka ja jälle teada Nõukogude repressioonide ohvritest, kelle nimesid memoriaalile kantud ei ole.

Selle tulemusel on praeguseks koos vähemalt veel ühe lisaplaadi jagu repressioonide ohvreid, kelle nimed pannakse memoriaali seinale mõnel Eestile olulisel tähtpäeval, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Eesti Mälu Instituudi juhatuse liige Meelis Maripuu kutsub inimesi üles uurima oma lähedaste lugu ja kui tekib kahtlus, et keegi neist suri kuskil Siberi avarustes, metsavennana Eesti metsades või vanglas, ja tema nime memoriaalil või mälu instituudi elektroonilises andmebaasis pole, kindlasti ühendust võtma.

«Ärge ehmuge sellest, kui teile kohe ei vastata, sest õnneks on neid inimesi palju, kes meiega kontakteeruvad, meid, teistpidi, on vähe, me ei jõua seda infot reaalajas läbi töödelda ja teiega suhelda kohe. Aga kui te olete selle mulle saatnud, siis see on alles ja me võtame teiega ühendust, täpsustame ja kui vähegi võimalik, kantakse see inimene ka siia,» rääkis Maripuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles