Ligi: rändeleppe dokument on tasakaalust väljas, riigikogu poole pöördumine on õige käik (21)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna fraktsiooni liige Jürgen Ligi tervitas Ossinovski ettepanekut leida lahendus rändeleppe küsimusele riigikogus.

Jevgeni Ossinovski tegi täna hommikul ettepaneku lahendada rändeleppe küsimus riigikogus. Ta tõdes, et lahenduse leidmisel saab võtmeroll olema reformierakonnal.

Reformierakonna saadik Jürgen Ligi tervitas Ossinovski ettepanekut, sest tema hinnangul on rändeleppe dokument liialt migrandi heaolu poole kaldu.

«Valitsus peaks pöörduma opositsiooni poole. See on paratamatu lahendus, sest minu arvates on võimalik teha eelnõu selliselt, et see rõhutab Eesti, mitte ainult migrandi vaadet,» ütles Ligi, lisades, et tema hinnangul saaks riigikogu sinna teatud punkte lisada.

«Praegu on vaja probleem lahendada. Minu silmis keskendub see turvalisele migratsioonile, mitte sellele, et ka sihtriikidel on probleem,» ütles Ligi.

«Ma arvan, et see on väga oluline küsimus. Suurim probleem valitsuse poolt on, et nad püüdsid seda vaikides läbi lükata. Oleks tulnud suur pahandus. Pinge mahavõtmiseks on riigikogu poole pöördumine vajalik,» ütles Ligi.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles