Kreml eraldab USAs kohtu all olevatele venelastele toetust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatavasti Vene agendina tegutsenud Maria Butina.
Arvatavasti Vene agendina tegutsenud Maria Butina. Foto: AP/Scanpix

Vene valitsus on loonud fondi, millega maksta Ameerika Ühendriikides kohtu all olevate venelaste juriidiliste kulude eest.

Reedel avaldatud valitsuse dekreediga otsustas riik, et rahastab Venemaa Advokaatide Liitu teatud vene kodanike esindamiseks USA kohtutes. Dokumendis toodi välja, et eelkõige keskendutakse juhtumitele, kus kahtlusaluste õigusi ja isikuvabadust on rikutud.

Vene valitsus on nimetanud mitmeid kõrge profiiliga kohtuasju fabritseerituks. Muu hulgas märkis Kreml, et USA on lavastanud ka arvatavasti Vene spioonina tegutsenud Maria Butina juhtumi.

Fondist hakatakse tasuma vene kodanike juriidilise abi, transpordi, majutuse ja muude kohtuasjadega seotud kulutuste eest. Kreml lubas toetada ka tulevaste kohtuasjade eest maksmist.

Vene juurafirma Nektorov, Saveliev & Partnerid advokaat Ilja Ratškov märkis, et tõenäoliselt makstakse näiteks uimastismugeldamises süüdi mõistetud Konstantin Jarošenko, relvade smugeldamise eest vangi mõistetud Viktor Bouti ja välisagendina tegutsenud Maria Butina kohtuasjade eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles