Homme avatakse Rae vallas kinnipidamiskeskus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid. Foto on illustratiivne.
Trellid. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Politsei- ja piirivalveamet avab teisipäeval Rae vallas kinnipidamiskeskuse, kuhu on koondatud arestimaja ning kinnipidamiskeskus.

Uue Tallinna vangla kinnistul asuva politsei- ja piirivalveameti kinnipidamiskeskuse hoone ühes tiivas paikneb Põhja prefektuuri arestimaja, teises kinnipidamiskeskus. Praegu asub Põhja prefektuuri arestimaja Tallinnas ühes hoones Lääne-Harju politseijaoskonnaga  ning kinnipidamiskeskus Harkus.

Detsembrist kaks struktuuriüksust liidetakse ja uus hoone hakkab kandma nime kinnipidamiskeskus. 

Uue keskusega paranevad töötingimused ja turvalisus ning vähenevad rendi- ja personalikulud.  Keskus rajati küll Rae vallas Soodevahe külas paiknevale Tallinna vangla kinnistule, kuid selles töötavad politseiametnikud ja spetsialistid ning vanglaga seos puudub.

Kinnipidamiskeskuses on välismaalasest väljasaadetavate jaoks eraldi õue ala vaba aja veetmiseks ning ruumid vaba aja sisustamiseks. Arestimaja poolel on senise ühe jalutusboksi asemel 15 boksi, kus kinnipeetud saavad päevas tund aega värskes õhus jalutada.

2003. aastal loodud Harku kinnipidamiskeskuses on kohti 80 inimesele, uues aga 123. Rahumäe arestimajas on kambreid 90-le, uues kinnipidamiskeskuses 132 vahistatule ja arestialusele. 

Kinnipidamiskeskusesse on kohtu otsusel paigutatud välismaalased, kellel puudub riigis viibimiseks seaduslik alus, kes ootavad varjupaiga taotluse otsust või kes saadetakse tagasi päritoluriiki. Tagasisaatmise ettevalmistamiseks või väljasaatmise läbiviimiseks on lubatud välismaalase kinnipidamine juhul, kui on olemas põgenemise oht või inimene hoiab kõrvale tagasisaatmise ettevalmistamisest või takistab väljasaatmise täideviimist. Kinnipidamine peab toimuma spetsiaalsetes kinnipidamisasutustes.

Kinnipidamiskeskuse ehitus läks maksma oli 13 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles