Pevkur: Reformierakond tahab rändeavaldusse viidet valitsuse rollile (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reformierakond soovib riigikogu menetlusse võetud ÜRO globaalse ränderaamistiku toetuseks esitatava avalduse teksti viidet selle kohta, et raamistiku osas peab otsuse tegema ka valitsus, ütles Reformierakonna fraktsiooni liige Hanno Pevkur.  

«See avaldus peaks andma valitsusele signaali, et nemad peavad ka selge seisukoha võtma,» ütles riigikogu põhiseaduskomisjoni liige ja endine siseminister Pevkur teisipäeval BNS-ile. 

Reformierakonna juhatuse liikme sõnul tuleks aru saada, mis on riigikogu ja mis valitsuse roll. «Kui valitsus on otsustusvõimetu ja hakkama ei saa, siis loomulikult riigikogu ütleb oma seisukoha, aga ma arvan, et meie üks muudatustest saab kindlasti olema selles suunas, et ka valitsus peab võtma seisukoha. See on minu arust vältimatu,» lisas Pevkur.

«Ja ma arvan, et puhtalt praktilisel kaalutlusel oleks mõistlik viidata ka juba märtsis valitsuses olnud seisukohale,(kui valitsus kinnitas mandaadi läbirääkimisteks ÜRO-s ränderaamistiku koostamise üle - BNS),» leidis Pevkur.

Lisaks tuleks tema sõnul kaaluda ka avalduse eelnõu viimast lauset, milles öeldakse, et riigikogu toetab ÜRO globaalse ränderaamistiku vastuvõtmist. «Riigikogu avaldus peaks pigem olema suunis valitsusele sel teemal,» märkis Pevkur.

Kindlasti tuleks üle vaadata ka see, kas tekstis on piisavalt selgelt kinnitatud Eesti suveräänsus rändeküsimuste otsustamisel ja see, et ränderaamistik ei ole riikidele siduv, rõhutas Pevkur. 

Reformierakonna esimees Kaja Kallas teatas teisipäeval, et tema erakond toetab riigikogus ÜRO ränderaamistiku ühinemise toetuseks esitatud avaldust, kui selles arvestatakse Reformierakonna lisatud parandusi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles