Lasnamäe välisõhu näitajad jäävad lubatud piiridesse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilne seirejaam.
Mobiilne seirejaam. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Eelmisest nädalast mõõdab mobiilne seirejaam Tallinnas Lasnamäel välisõhu kvaliteeti, seni pole mõõdetavad näitajad kehtestatud piirväärtusi ületanud.

Alates 14. novembrist mõõdetakse Lasnamäel Raadiku tänava piirkonnas välisõhu kvaliteeti, edastas linnavalitsus. «Mobiilse seirejaama paigaldasime Lasnamäele, et tuvastada Väo karjääris asuvate ettevõtete mõju õhu kvaliteedile elurajoonis,» ütles abilinnapea Züleyxa Izmailova. Mõõtmiste tulemused on Eesti Keskkonnauuringute Keskuse välisõhu juhtimise kodulehel ohuseire.ee jooksvalt nähtavad.

Seirejaam mõõdab Lasnamäe välisõhus vääveldioksiidi, lämmastikdioksiidi, vingugaasi, mittemetaansete lenduvate orgaaniliste ühendite, peente osakeste ja eriti peente osakeste sisaldust. Senised tulemused mõõdetavate näitajate osas kehtestatud piirväärtuste ületamist näidanud ei ole.

Veidi kõrgemaid tulemusi on registreeritud peente osakeste (PM10) ja lämmastikdioksiidi osas, kuid need on samas suurusjärgus Tallinna teistes piirkondades mõõdetud tulemustega.

Esialgu on seirejaam kavas jätta Lasnamäele kuni detsembri keskpaigani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles