Peeter Tali soovitab «Maša ja karu» asemel näidata lastele Lotte seiklusi (16)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotte tooted
Lotte tooted Foto: Mihkel Maripuu

Vene multifilmi «Maša ja karu» asemel oleks Eesti lastele siiski parem näidata Lotte seiklusi, leiab NATO strateegilise kommunikatsiooni keskuse asedirektor Peeter Tali. 

Seekordses saates «Esimene stuudio» oli kõne all nii valeuudiste anatoomia kui ka Venemaa mõjutustegevus. Muu hulgas küsis saatejuht Anna Pihl saatekülaliselt Peeter Talilt, kas «Maša ja karu» multifilmi võib pidada Venemaa riigipea Vladimir Putini tööriistaks. Tali märkis, et üks multifilm iseenesest ei ole paha asi. «Aga iseasi on, millist sõnumit võidakse sinna kompoti sisse panna või millist sõnumit edasi anda,» sõnas Tali.

Saatekülaline tõi näiteks kõnealuse multifilmi stseeni, kus Teist maailmasõda meenutati hirmu külvanud NKVD vormimütsi kaudu. «See ei ole hea asi. Ma ei kujuta ette, et demokraatlikus maailmas oleks võimalik multifilm, kus heroiseeritakse haakristi ja Natsi-Saksamaa vormielemente. See on võimatu,» rõhutas Tali.

Küsimusele, mida Tali soovitaks Eesti emadel lastele näidata, vastas Tali, et tema eelistus oleks Lotte seiklused. «Lotte lood on palju toredamad ja nad ei ole üldse vägivaldsed,» arvas ta.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles